12 Şubat 2015 Perşembe

Klasik Kanguru Mu? Wrap Sling Mi?

Neden Kanguru Yerine Wrap Sling?

Klasik kangurular bebeğin anatomisine tamamen aykırıdır. Wrap Slingler de bebek anne kucağında oturur gibi ya da anne göğsünde uyur gibi sarıp sarmalanır. Bebeğin kendini anne karnında ya da kucağında gibi hissetmesini sağlar.

Bebeğim Wrap Slingi sevecek mi?

Bebekler Dünyaya gözlerini açtıklarından bir adaptasyon süreci yaşarlar. Bu yüzdende kucakta taşınması onun için daha güven verici olduğu için çok severler. Wrap Sling gibi ürünler bu yüzden ilk 6 Aylık süreç için bebeklerin çok sevdiği bir üründür. İçerisinde mışıl mışıl uyumaya bayılırlar.

Kucağa Alıştırmış Olur Muyum?

Bebeklerin kucağa alışıp alışmaması sadece sizin elinizde olan bir durum değildir. Bazı bebekler daha sakin olurlar ve kendi kendine uyur, kendi kendine oynar ve anneyi çok fazla istemez. Fakat bazı bebekler ise daha doğuştan sürekli annenin sıcaklığını hissetmek ister. Bu durumlarda bebeği kucağa almama gibi bir durumunuz olamaz. Nitekim Pedagoglar da bu konuda bebekler kucak istediği zaman bunu yapmanızı öneriyor çünkü dokunmak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlıyor.

Bu noktada şunu da belirtmek gerekiyor wrap sling sadece kucak isteyen çocuklarda kullanılması gereken bir ürün değil. Sizin evde iş yaparken olsun, yemek yaparken olsun yada dışarı çıktığınızda herhangi bir işinizi yaparken özgürlük sağlayan bir üründür. En güzel yanı üstünüze wrap sling'i sarıp bağladıktan sonra çıkartmanıza gerek kalmadan bebeğinizi çıkartıp tekrar koyabilirsiniz. Bunun içinde en güzel örnek bebeğinizi aldınız aşağı indiniz arabaya bebeğinizi koydunuz wrap sling üzerinizde kalsa bile hiçbir rahatsızlık duymadan arabanızı kullanabilir gideceğiniz yere vardığınızda da kolayca bebeğinizi alıp wrap sling içerisine koyabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder