12 Şubat 2015 Perşembe

Wrap Sling - Baby Carrier Tavsiyesi ve Kullanıcı Yorumu



Sling kelimesini ile Türkiye Ceyda Düvenci’nin prematüre kızı hastaneden çıktıktan sonra vücuduna sarıp sarmalayıp, gazeteciler tarafından neredeyse bebeğini öldürmeye kast etmiş gibi itham edildiği o fotoğraf kareleri sayesinde tanışmıştı.



Bende Anne olmaya yakın bu konuda araştırmaya başladım. Hem Türkiye'deki annelerin bloglarını okudum hemde yurtdışındaki annelerin bloglarını araştırdım. Sonuç olarak bizim aslında mevcut bebek taşıma alışkanlığımız olan o bebeklerin bacak arasından asılarak taşındığı kanguruların aslında bebek için ne kadar zararlı olduğunu keşvettim. Tabi sadece bu sadece bebeğe değil taşıyan kişiyede çok ciddi zarar veriyormuş. Çünkü bebeğin bütün ağırlığı boyundan askılı kangurularda boyna bindiği için bel fıtığına varana kadar kalıcı hasarlara neden olabiliyormuş.



Başlangıç için en doğru olan taşıma aparatının wrap sling olduğuna karar verdim. Wrap sling ile ilgili markaları araştırıken bu konuda Dünyadaki en iyi markasının MOBY WRAP olduğunu gördüm. Amerikan firması ve tamamen uzmanlık alanları wrap sling üzerine. Ürünleri hiçbir markada olmadığı kadar çeşitli ve güzel. Kumaş yapıları %100 pamuk ve hatta Alerjik Bebek ve Anneler için Organik kumaştan üretilmiş modelleride var. Oda mı yetmedi yazın güneşin zararlı UV ışınlarından bebeğinizi koruyan UV korumalı kumaşları bile var.




Evet Evet Kararımı verdim Moby Wrap Sling alacaktım peki bu ürün Türkiye'de nerede satılıyor derken anneburada.com ve Enise Hanım'la tanıştım. Kendisi bu konuda bana çok güzel bilgiler verdi ve çok ilgilendi bu yazımda teşekkür etmeden geçemicem. Resimde gördüğünüz modeli satın aldım.



Sonunda Beren dünyaya geldi ve hiç de alışık olmadığım uykusuz geceler başladı. Hadi gece uyku yok bari gündüz biraz uyusaydım oda yok. Neyse günler geçtikce bu duruma alışmaya ve anneliğin tadını çıkarmaya başladım. Wrap sling gündüzleri alışverişe giderken ve evde ev işi yaparken inanılmaz bir yardımcım olmuştu. Adeta onunla birlikte yatıp onunla birlikte kalkıyorduk. Beren'de çok mutluydu ve çoğu zaman onun içinde uyuyordu. Hatta bazen ağlama krizi tutuyordu ve wrap sling'in içine koyunca susuyordu. Bunun sebebi bebekler dünyaya geldikleri ilk günlerde bir adaptasyon süreci geçiriyorlar ve wrap sling bebeği sarıp sizin vücudunuza yapıştırdığı için bebek kendini anne karnındaki gibi hissediyor ve rahatlıyor. Yaklaşık 6 ayımız bu şekilde geçti ve artık Beren daha çok ağırlaştığı ve daha özgür olmak istediği için kanguru arayışına başladım. Bu noktada ciddi bir araştırma yaptım.



İlk başta ergo baby kanguru ismini sıkça duymuştum. Bu konuda ödüllü ve birçok ünlünün kullandığını gördüm. Güzelde bir ürün incelediğim zaman çok hoşuma gitti. Fakat yine bu konuda bilgisine güvendiğim için Enise Hanım'a danıştım ve bana hiç duymadığım bir markayı önerdi. CatBirdBaby Pikkolo Kanguru diye. Bu firmanında Türkiye'deki resmi satıcısıymış kendisi. Ne farkı var diye sorduğumda bana şunları söyledi.


Birincisi CatBirdBaby Pikkolo Kanguru bebeğinizi ilk doğduğu günden beri aparatsız olarak taşıyabildiğiniz benzersiz bir tasarıma sahip olması. Bunu nasıl mı sağlıyor? Dizayn olarak baktığınızda Ergo Baby Kanguru ve benzerlerinden hiçbir farkı yok aslında. Aynı şekilde belden bağlamalı ve omuzdan askılı bir yapıda bebeğinizin omurga gelişimini desteklicek şekilde tasarlanmış. Fakat zekice düşünülmüş bel dolgusunun çıkarılabilir olması sayesinde ürün bir mei tai sling'e dönüşüyor. Bu sayede bel seviyesinden daha yukarıda bağlayabiliyorsunuz ve bebeği boşluk yapmadan sardığı içinde wrap sling gibi ergonomik taşıma pozisyonu sağlıyor. Hatta Mei Tai ve Wrap Sling'lerdeki biraz bağlama zahmetinide ortadan kaldırdığı için size yenidoğandan itibaren Baby Carrier konforu sağlıyor.



İkinci güzel farkı ise bebeğinizi 4 pozisyonda taşıyabilme ergonomisi sağlaması. Yani bebeğinizi önde içe dönük, önde dışa dönük, arkada ve yanda olmak şeklinde taşıyabiliyorsunuz. Özellikle bazı bebekler önde dışa dönük durmayı seviyorlar ve onları içe dönük taşıyamıyorsunuz. Bu şekilde birçok anne ergo baby gibi kanguruları alıp kullanmadıkları oluyor. Bebek dışa dönük taşınabilmesi için yine bebeğin poposunun geldiği bölgede bir ayar mekanizması ile bacak arası bölgesi daraltılabiliyor ve aynı zamanda bacakların çıktığı bölgelerdeki kumaşın dışa dönük esneme özelliği sayesinde taşıma ergonomisi sağlanmış oluyor. Yani dışa dönük taşıdığınızda da bebek yine oturur pozisyonda taşınıyor.



Üçüncü güzel farkı ise bel ve omuz askılarının ayarlarını Ergo Baby gibi kangurularda bebeği taktıktan sonra yapamıyorsunuz. Çünkü kemeri germek için kullandığınız tutma kulakçığı tek yönde. CatBirdBaby kanguruda ise bunu çift taraflı yapmışlar ve bebeği kanguruya koyduktan sonra bile bu ayarı iki elinizle kolayca yapabiliyorsunuz.



Kısacası CatBirdBaby Pikkolo Kanguru Anne Gözüyle İnce Düşünülmüş Bir Bebek Taşıma Sistemidir.



Enise Hanım'ın bu söylediklerine göre diğer ürünleri biraz daha araştırdım ve doğru olduğunu gördüm. CatBirdBaby Pikkolo kanguru aldım ve kullanmaya başladıkça ne kadar doğru bir seçim olduğunu yaşayarak görmüş oldum. Artık CatBirdBaby ile ütü yapıyorum, bulaşık yıkıyorum, yemek yapıyorum, alışverişe gidiyorum ve hatta tek başıma uçak yolculuğu bile yapıyorum.



Sadece bende değil tabiki eşimde CatbirdBaby kanguru çok sevdi. Hatta çoğu zaman dışarıya gezmeye çıktığımızda Beren'i babası taşıyor ve Beren'de babasının sıcaklığını hissettiğinden mi nedendir mışıl mışıl uyuyor. Bizde StarBucks'da kahvemizi yudumluyoruz :)

Bizimle Deneyimlerini Paylaştığı İçin Tuğba Korkmaz'a Teşekkür Ederiz.

Sizde Bize Ürün Deneyimlerinizi Gönderin Blogumuzda Yayınlayalım.

Klasik Kanguru Mu? Wrap Sling Mi?

Neden Kanguru Yerine Wrap Sling?

Klasik kangurular bebeğin anatomisine tamamen aykırıdır. Wrap Slingler de bebek anne kucağında oturur gibi ya da anne göğsünde uyur gibi sarıp sarmalanır. Bebeğin kendini anne karnında ya da kucağında gibi hissetmesini sağlar.

Bebeğim Wrap Slingi sevecek mi?

Bebekler Dünyaya gözlerini açtıklarından bir adaptasyon süreci yaşarlar. Bu yüzdende kucakta taşınması onun için daha güven verici olduğu için çok severler. Wrap Sling gibi ürünler bu yüzden ilk 6 Aylık süreç için bebeklerin çok sevdiği bir üründür. İçerisinde mışıl mışıl uyumaya bayılırlar.

Kucağa Alıştırmış Olur Muyum?

Bebeklerin kucağa alışıp alışmaması sadece sizin elinizde olan bir durum değildir. Bazı bebekler daha sakin olurlar ve kendi kendine uyur, kendi kendine oynar ve anneyi çok fazla istemez. Fakat bazı bebekler ise daha doğuştan sürekli annenin sıcaklığını hissetmek ister. Bu durumlarda bebeği kucağa almama gibi bir durumunuz olamaz. Nitekim Pedagoglar da bu konuda bebekler kucak istediği zaman bunu yapmanızı öneriyor çünkü dokunmak bebeğin kendini güvende hissetmesini sağlıyor.

Bu noktada şunu da belirtmek gerekiyor wrap sling sadece kucak isteyen çocuklarda kullanılması gereken bir ürün değil. Sizin evde iş yaparken olsun, yemek yaparken olsun yada dışarı çıktığınızda herhangi bir işinizi yaparken özgürlük sağlayan bir üründür. En güzel yanı üstünüze wrap sling'i sarıp bağladıktan sonra çıkartmanıza gerek kalmadan bebeğinizi çıkartıp tekrar koyabilirsiniz. Bunun içinde en güzel örnek bebeğinizi aldınız aşağı indiniz arabaya bebeğinizi koydunuz wrap sling üzerinizde kalsa bile hiçbir rahatsızlık duymadan arabanızı kullanabilir gideceğiniz yere vardığınızda da kolayca bebeğinizi alıp wrap sling içerisine koyabilirsiniz.


Baby Sling - Wrap Sling Nedir ?

Wrap Sling Nedir ?

Wrap Sling Baby Sling ürün grubu içerisindeki yaklaşık 4,50cm boyunda ve 60cm eninde tek yöne esneyebilen kumaş ile vucudunuzu sararak bebeğinizi taşıma olanağı sağlayan bir üründür. 

Neden Wrap Sling?

Yeni doğan bebeğin 0-3 aylık döneminin aslında gebeliğin 4.trimesterı olduğuna inanılır. Bebek aslında dışarı çıkmaya tam hazır değildir. Bu yüzden yenidoğanlar sık sık ağlar. Özellikle akşam saatlerinde artan bu ağlamalara kolik denir. Daha birkaç gün/hafta önce annesini güvenli karnında yüzen bebek bu yeni hayata alışmaya çalışırken sık sık anneyi yanına çağırır. Anne bebeği emzirir, bebeğin minik midesi sütle birlikte gazla dolar, gaz çıkarılır bebek sakinleşir, yatağına koyulur, tekrar ağlar, anne tekrar emzirir, tekrar gaz, tekrar meme, sonra yine gaz.. diye devam eden döngünün içinde anne-baba bebekten başka bir şeyle uğraşamaz olur. Yeni anne günlük işlerini idame ettirmekte güçlük çeker.İşte bu noktada wrapsling devreye girer. Anne bebeğiniz wrap sling’e koyar. Bebeğin tek teselli ve güvenlik nesenesi artık meme değildir. Gaz-meme-uykusuzluk döngüsü kırılır ve anne günlük işlerini daha rahat yapmaya başlar.


Wrap Sling’in Faydaları Nelerdir?

Azıcık köy hayatını bilen herkes köylü kadınların bebeklerini sırtlarına sarıp tarlada çalıştığını duymuştur ya da görmüştür. Ve "kolik", köylü annelerin yakınından bile geçmez. Bunun sebebi bebeklerin hep sırtta, kucakta sımsıkı bağlanmış olması ve annenin günlük işlerinin yaparken bebeğin de anne karnındaki olduğu zamanki ritme göre hareket etmesidir.
Yani wrap sling eşittir daha az ağlayan bebek; o da eşittir daha mutlu bebek ve anne.